hardlopen-voor-iedereen.nl

Overdenkingen...

 

Overdenkingen van een hardloper

 
 
Als ik zondagsmorgens me weer in de sportkleding steek, denk ik wel eens:
 waar doe ik het allemaal voor. Al jaren loop ik een beetje duurloopjes, train ook wel eens een half uurtje en dan kijk ik naar wie er allemaal nog meer door Kiel-Windeweer heen en weer rent.
Zo nu en dan zie ik dames lekker keuvelend voorbij komen, dan weer eens een snelle loper op gele schoenen en denk dan: dat praten, daar heb ik geen lucht genoeg voor.
En op mijn leeftijd haal ik die snelheid van die gele schoenen nooit meer…
Tijdens het lopen kom je lotgenoten tegen, die soms het zweet nog hoger op de rug hebben dan ik. Dan weer eentje met koptelefoon en swingend over de weg lopend.
 Maar ik loop hoofdzakelijk voor de lol en loop mijn hoofd lekker leeg op zo’n zondagmorgen.
 
Maar één keer per jaar is het allemaal anders.
 Dan komt er weer zo’n oproep van Aede, die vraagt je in te schrijven voor de Run van Winschoten. Een estafette, waarbij 10 deelnemers als ploeg ieder een rondje van 10 km dient te rennen.
Even schiet er dan weer door mijn hoofd: ben ik nu degene die zich hier voelt aangesproken en lukt mij dat dan wel? Of bedoelt hij nu de snelle loper op zijn gele schoentjes?!
 
Toch maar even aan de praat en ja hoor, het geldt ook voor mij.
Hij wil iedereen uit Kiel-Windeweer en omgeving in de gelegenheid stellen mee te doen aan dit evenement. Dus gaat het niet alleen om die snelle lopers en lange afstandlopers die er in ons dorp rondlopen.
 Het gaat ook om die gelegenheidlopers die ook wel eens mee willen doen en waarbij elke tijd een prestatie op zich is.
Ik ben net lid geworden van de loopgroep (inmiddels een afdeling van de SVK). Want daar is hardlopen-voor-iedereen!
 
De vraag aan elke man of vrouw die deze overdenkingen leest en zo nu en dan zijn loopschoenen eens aan doet: word ook lid en train ook iedere donderdagavond mee met dat groepje SVK Runners uit Kiel-Windeweer, dat volgend jaar (misschien) mee wil doen aan de RUN van Winschoten. 
Aan een wedstrijd meedoen is een optie, geen must!

Jimmy Bouwes