hardlopen-voor-iedereen.nl

Run van Winschoten

Op 12 september wordt voor de 40e  keer de RUN van Winschoten gelopen met naast de Jeugdlopen en solo lopen over 50 en 100 km de 10 x10 km estafette.

 

Jaar in jaar uit zijn onze deelnemers enthousiast over de mooi versierde straten en het enthousiaste publiek tijdens de RUN. In 2015 wordt het Europees- en Wereldkampioenschap 100 km georganiseerd plus het Wereldkampioenschap 100 km voor masters. Dat zal er voor zorgen dat er naast de ca. 250 estafette teams en 100 50 km lopers er zo’n 350-400 lopers/loopsters deelnemen aan de wedstrijd. Het wordt daarmee gezellig druk op het parcours. Vanwege het grotere aantal deelnemers is het parcours aangepast. De smalle delen zijn grotendeels uit het parcours gehaald.

 

Waar bij een Wereldkampioenschap de focus van de organisatie op de 100 km lijkt te liggen, is niks minder waar. Zonder estafette zou de RUN niet kunnen bestaan, de estafette is de basis van de RUN. De estafette zorgt voor veel deelnemers waardoor wij de steun van de gemeente en sponsoren krijgen. Doordat de meeste teams uit de directe omgeving komen kent iedereen die het langs het parcours staat wel één of meer mensen die aan de estafette meedoen. Dat zorgt ervoor dat het publiek de hele dag enthousiast de lopers en loopsters blijft aanmoedigen. De solo lopers profiteren daarvan. Natuurlijk leveren die een enorme prestatie, maar dat doen de deelnemers aan de estafette ook. Het is niet alleen gezelligheid, er wordt vaak ook goed gelopen en vele PR’s op de 10 km worden verbeterd. Als estafette team zijn jullie daarom ook in 2015 weer van harte welkom om er samen met de andere lopers/loopsters, het publiek, de vele vrijwilligers en de organisatie een geslaagde dag van te maken.


INFO:

10 x 10 km-estafette

ultraloop 50 en 100 km


AANMELDEN 10x10km-estafette bij Eddy:  svkrunners@gmail.com