hardlopen-voor-iedereen.nl

15:00 uur   Deur Kielster Daarge Broezen

Na een aantal jaren wikken en wegen is de eerste editie van de Kielster mudrun een feit geworden. Op Koningsdag 2015 vindt de aftrap plaats naar hopelijk een jaarlijks terugkerend evenement.
Onder de naam 'Deur Kielster Daarge Broezen' mag iedereen groot en klein, jong en oud, sportief of iets minder, zich uitleven op de landerijen van Kielwindeweer. Je hoeft dus geen hoogvlieger te zijn om deze loop tot een goed einde te brengen, er is tijd genoeg om te finish te halen.
Geoefende lopers starten wel als eerste en de recreatieve lopers volgen in hun voetsporen zodat ze elkaar niet zullen hinderen. Bij het aanmelden geef je eenvoudig aan of je in de categorie hardlopers start of liever in de categorie wandelaars. Voor iedereen van 10 tot 100 jaar, beginner of gevorderd.  Waar het deze dag vooral om gaat is sportiviteit, nattigheid en hilariteit
Met het publiek is ook rekening gehouden. Bij de start en finish kunt u onder het genot van een hapje en een drankje de helden aanmoedigen en binnenhalen. 
Op dit moment werken we nog aan een oplossing om beelden te verzorgen vanuit het veld, zodat het evenement ook live te volgen is vanaf de start.

Parkeren

Er zijn op de Parkeerplaats aan de Klaplaan in Kiel-Windeweer slechts enkele plaatsen vrij .
Parkeer vanaf het bord Kiel-windeweer (buiten de bebouwde kom) op de Klaplaan aan één kant van de weg op aanwijzing van verkeersbegeleiders en op de parallelweg van de Kielsterachterweg(N385).
De N385 verbindt Hoogezand met de N33 ter hoogte van Bareveld.

Inschrijfbureau

Iedere deelnemer meldt zich op het inschrijfbureau aan de voorzijde van  ’t Woldhuus van 12:00 -14:30 en krijgt een enveloppe met een polsbandje als toegangsbewijs voor het startvak  bij de start-finish aan de zijkant van ’t Woldhuus. In de enveloppe zit ook een bon voor warme soep na de finish. De soep kan na de mudrun afgehaald worden in het Woldhuus.

Douche en kleedkamer

In ’t Woldhuus zijn douches en  kleedkamers (dames en heren apart). Laat waardevolle spullen in de auto of berg ze goed op in je tas en breng die naar de speciale ruimte daarvoor achter de tafels , bij de afhaalplaats van de soep. 
Wat achterblijft of zoek raakt is voor eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van kleding of bagage.

Start-finish

De start en finish is op het grasveld naast ’t Woldhuus. 
Wie zich als hardloper inschrijft start in het voorste vak : “RUNNERS”. De anderen gaan in het achterste vak staan: “WALKERS”
Er wordt gefaseerd gestart vanaf 15:00 uur in groepen van ca. 10 deelnemers. Ongeveer elke anderhalve minuut schuiven alle deelnemers naar voren en start er opnieuw een groep.

Parcours

De route is bijna volledig onverhard . Het is op plaatsen ook niet vlak en er zijn  hindernissen. 
Deze kun je overslaan als je dat wilt. Reken er op dat je vies wordt van het zand en de modder en nat.
Dit water kan koud zijn!
Na de finish kun je via de buitendouche direct door naar de warme douche en je omkleden. 
En daarna een lekkere kop warme soep nuttigen in het Woldhuus of een andere warme hap.
Er is geen waterpost onderweg. Na de mudrun is er in en om het Woldhuus wel van alles te koop.


Calamiteiten 

Tijdens de “Deur Kielster Daarge Broezen” is  een EHBO post in ’t Woldhuus . Ook zijn er twee EHBO-ers op de mountainbike, die op het parcours overal hulp kunnen verlenen. De  EHBO'ers staan in verbinding met elkaar.  Deze hebben in geval van calamiteiten contact met de veiligheidscoördinator en de hulpdiensten. 

Wat te doen bij calamiteiten?

Melding maken bij de organisatie! Langs het parcours vind je verkeersregelaars, vrijwilligers en EHBO'ers. Zorg dat de EHBO zo snel mogelijk aanwezig is.
Bel geen 1-1-2 behalve in uiterste nood. Dit om geen dubbele melding te maken en om onduidelijkheden te voorkomen. 

Als organisatie wensen we iedereen veel plezier bij het broez’n in 

Kiel-Windeweer en bedankt voor het meedoen!


Tot maandag 27 april om 15:00 uur aan de start!


De speciaal voor dit evenement gelanceerde webpagina vind u via onderstaande link: 

 Deur Kielster Daarge Broezen