hardlopen-voor-iedereen.nl

Semslinieloop

SEMSLINIELOOP 2012
 

 
Zaterdag 14 april is het in Annerveenschekanaal zover, daar wordt de eerste Semslinieloop door de Baddedravers georganiseerd.
We vertrekken goedgemutst met een groep SVK Runners richting deze loop, maar bij het aanrijden vallen er regendruppen op onze autoruit. Dat lijkt niet gunstig.
Maar goed, na het parkeren op het oude voetbalveld aan de polderweg lopen we binnendoor naar de Badde, waar de start plaats zal vinden.
In het gebouw liggen onze startnummers al gereed en na het opspelden is er buiten ruimte genoeg om warm te lopen.
Het is inmiddels droog en niet al te warm, goed weer om hard te lopen.
De jeugd is inmiddels gestart met hun Lutje Turfje Loop, wat een prachtig gezicht is.
Om twee uur zijn wij aan de beurt.. Een groep van 76 hardlopers vertrekt na het klinken van de scheepshoorn als startschot.
De eerste kilometer lopen we richting Kiel-Windeweer en daarna over een boerenerf het land in voor de eerste keer tussen een paar aardappelkistjes door met een blauwe streep over de grond.
Dan over de dijk bij het Kieldiep langs en verder bij het nieuw gegraven water richting Kielsterachterweg.
Een moeilijk stuk om te lopen en wel zwaar. Vervolgens bij de Kielsterachterweg langs en dan weer het bos in naar Annerveenschekanaal met vlak voordat je bij de kerk op de Greveling komt weer van die aardappelkistjes met blauwe streep… Het moeilijkste hebben we gehad, maar het heeft veel kracht gekost. Dan zijn we ook terug bij waar we gestart zijn, alleen nu moeten we verder richting Eexterveenschekanaal.
Dit is allemaal asfalt en dat gaat toch beter. Dan weer naar links en voordat je weer op het fietspad met boomwortels komt, op de Kielsterachterweg weer die kistjes met blauwe streep?! We lopen verder over het fietspad naar Bareveld.
Hier zijn de boomwortels zo nu en dan vervelend. Langs het drie gemeenten punt, dat voor deze gelegenheid gemarkeerd is met de drie gemeentevlaggen. Nog een stuk en dan de bocht om langs het kunstwerk “Boeg” naar het Loksverlaat waar ook de laatste verzorging staat. Dan is het één rechte streep naar de Finish en loop je nog eens na te denken over die kistjes en blauwe streep.
Vlak voordat je de blauwe finishlijn passeert realiseer je je dat hierbij steeds om de Semslinie gaat, die je bent overgestoken en daar was deze loop nu precies om begonnen*).
En mooie loop waar het goed nazitten is in de Badde.
 
Jimmy Bouwes
 
 
 
*)De Semslinie is sinds 1615 de grens tussen Groningen en Drenthe. In die tijd werd het veen afgegraven.
Voor die tijd was het een moerassige streek en daardoor economisch niet van waarde. De provincies waren het vooral oneens over wie aanspraak mocht maken op Ter Apel.
Er is simpelweg een rechte lijn over de kaart getrokken, die Semslinie werd genoemd.