hardlopen-voor-iedereen.nl

Run van Winschoten

De Run van Winschoten is Nederlands oudste ultraloop.
Dit jaar staat de 10 km-sololoop in het teken van het officiële Nederlands Kampioenschap. Naast de 50 km-solo kun je je ook inschrijven via de loopgroep voor de 10 x 10 km-estafetteloop, die traditioneel op de tweede zaterdag van september valt.
De SVK Runners gaan met twee teams van start. In 2012 met 16 hardlopers, wat inhoudt dat vier lopers twee keer het 10 km lange parcours afleggen.

2012 belooft weer een warme editie te worden. Een kleine kans dat je dan een persoonlijk record gaat lopen. Dat een enkeling dit toch voor elkaar krijgt en ook nog eens het clubrecord op 42:29 weet te zetten is dan ook een kunst. Toptijd Sjirk!

Verder zullen we geen namen noemen, uit respect voor die runners die hem met alle liefde zouden willen tekkelen... Wel zo veilig ook. Het is überhaupt een goede gewoonte niet te lang stil te blijven staan bij de uitslagen. Want wat zeggen die? Iemand die langer dan een uur over de 10 km heeft gedaan heeft misschien wel net zo hard of harder moeten werken om dit te presteren.

De Run van Winschoten is een peildatum voor velen na hun zomervakantie. Dan weet je weer waar je aan toe bent. "Volgend jaar beter" is een veel gehoorde kreet.
De meeste lopers zijn gelukkig tevreden over hun 10 km. Het is altijd gezellig om als team hier aan de start te verschijnen. Het lopen in een groep wordt door de lopoers als stimulerend ervaren.
Vele zweetdruppels verder zullen ze vooruit gaan. Dat kost tijd en energie.
De SVK Runners hopen die tijd zo plezierig mogelijk met elkaar te overbruggen tot de volgende run.

Uiteindelijk gaat het er niet om hoe je begint of hoe je eindigt,
maar hoe je daartussen het hardlopen beleeft.Eddy.