hardlopen-voor-iedereen.nl

Koninginneloop

1e Koninginneloop Kiel-Windeweer

Een jaar na de start van een loopgroep onder de vlag van Sport Vereniging Kielwindeweer, organiseren de SVK Runners hun eerste run in hun prachtige veenkoloniale dorp Kiel-Windeweer aan het Kieldiep.
De deelnemers kunnen zich van 10 tot 13 uur inschrijven in de tent naast ’t Woldhuus, waar op 30 april een vrijmarkt wordt gehouden.
Na Martine’s warming up op muziek gaan 25 kids om 13.15 uur met rood zwaailicht en hoorngeluid van start. Zo snel mogelijk rennen ze over de Pieter Venemakade richting de Albrondaschool, waar ze via de ‘Schooldraai’ het kanaal oversteken en via de Dorpsstraat en de historische klapbrug ‘de Middelste Klap’ een ronde van 900m maken. Voor wie dit wil, mag ook een tweede ronde worden gelopen. Hoe ver iedereen ook is gekomen, het is een hele prestatie, die beloond wordt met een beker ranja en een houten sleutelhanger van Janbibejan.
En om de prestatie blijvend in herinnering te kunnen brengen, krijgt iedereen nog een oorkonde met finishfoto. In 2013 hopen we voor iedereen- ook voor wie inmiddels naar de middelbare school gaat- een  Kielster Run te organiseren. Wordt vervolgd dus.
Volg het nieuws op de homepage en in ‘de Koerier’. Iedereen die dit evenement heeft mogelijk gemaakt, BEDANKT voor de inzet!